Biologisch chiazaad 212 img

Chiazaad zwart biologisch

AANT. VOORRAAD PRIJS

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Chiazaad zwart biologisch

Product beschrijving

Chiazaad zwart biologisch

100% biologisch gecertificeerd

Bindmiddel voor veggie burgers 

Plantaardige eiwitbron (24 g/100 g)

Voor chocolade chiapudding met gevriesdroogde framboos

Zwart chiazaad van biologische teelt, bij granola, chiapudding en burgers

Deze zwart-grijs gespikkelde chiazaadjes zijn afkomstig uit biologische chiabloemen, geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen en chemische pesticiden. Wil je graag wat meer natuurlijke, ongeraffineerde voedingsmiddelen eten, die niet geroosterd, ongezouten en ongesuikerd zijn? Voeg dan regelmatig een lepel chiazaad zwart bio toe aan een salade, granola of smoothie. Chiazaad heeft trouwens de bijzondere eigenschap om zich gemakkelijk met vloeistoffen te binden en op te zwellen, waardoor je dit zwart bio chiazaad kan gebruiken als plantaardig bindmiddel.

Chia, bron van eiwitten, rijk aan vezels, vitaminen en mineralen

Chiazaden zijn een voedzaam ingrediënt in de voorraadkast. 

Chiazaad is rijk aan voedingsvezels (34 g/100 g), thiamine (vitamine B1 - 0.9 mg/100 g) en riboflavine (vitamine B2 - 0.6 mg/100 g) , ijzer (9 mg/100 g), calcium (700 mg/100 g) en magnesium (400 mg/100 g). Bovendien zijn chiazaden een bron van plantaardige eiwitten (24 g/100 g of 18% van de totale calorische waarde).

Chiazaad is bijzonder geschikt in plant-based recepten, waarbij puur chiazaad onder andere gebruikt wordt als bindmiddel in lekkere groentenburgers of in bio haverbrood boordevol bio noten, bio zaden en pitten.

Biologisch chiazaad gebruik je ook als plantaardige biologische eivervanger in gebak zoals muffins, cakes of taart. Dat gaat trouwens simpel en snel door 1 eetlepel bio chiazaad zwart of wit te mengen met 3 eetlepels lauw water. Laat dit 5 minuten tot 15 minuten staan om in te dikken en voeg het chia ei dan toe aan het deeg. Je kan het chiazaad in dit recept ook vervangen door bio lijnzaad om een flax egg te maken.

Chocolade chiapudding op basis van chiazaden en pure cacao 

Een luxueus ontbijt dat je snel klaarmaakt de avond voordien kan extra motiverend werken om op te staan zodra de wekker afloopt. Voor deze fluweelzachte chocolade chiapudding, op basis van onze biologische zwarte chiazaadjes en cacaopoeder, spring je uit je bed!

Voor 2 porties ga je als volgt tewerk:

Meng 300 ml amandelmelk met 2 eetlepels chiazaden naar keuze, 1 eetlepel cacaopoeder bio en 2 eetlepels honing of ahornsiroop. Laat 10 minuten staan, maar roer regelmatig even. Neem 2 mooie onbijtkommetjes of glaasjes. Leg wat besjes op de bodem. Leg een lepeltje kokosyoghurt of yoghurt met mango op de besjes, verdeel er wat chiapudding over en herhaal nog een keer. Werk tenslotte af met cacaconibs of verkruimel wat gevriesdroogde frambozen als topping voor een extra feestelijk ontbijt of brunchgerecht.

 Je kan ons zwart bio chiazaad verkrijgen in potjes van 225 gr en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Denk er steeds aan om je aan te melden en deel te nemen aan ons Loyalty programma.

Nog vragen bij onze producten? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!