Chocolate chips cookies

Bereidingstijd: 20 min. Baktijd: 20 min.

Gemakkelijk, snel klaar, gebak zonder bloem, gebak zonder ei

Ingrediënten Chocolate chips cookies

  • 1 kl baking soda
  • 2 kl gemalen kaneel

Benodigde keukentools: 1 keukenweegschaal, 1 mengkom, 1 keukenmesje, 1 kommetje, 1 bakplaat eventueel bedekt met bakpapier 

Zo maak je Chocolate chips cookies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe het amandelmeel in een ruime mengkom, samen met de havermout, baking soda en kaneel.
  • Kneed 65 g kokosolie in vlokjes door de droge ingrediënten tot de olie volledig verdeeld is. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg samen met het zout toe. Kneed even opnieuw, maar niet langer dan nodig om alles te mengen.
  • Nu maken we het flax egg, dat is een plantaardige eivervanger. Doe hiervoor 3 el gebroken lijnzaad of 3 el chiazaad in een kom. Voeg 1 el lauw water toe en laat minstens 5 min staan tot het flax egg gelei-achtig wordt. Meng even. Laat je niet afschrikken, dit is heel makkelijk en ook super leuk om met kids te maken! Als het flax egg té dik is, voeg je een beetje water toe. Is het heel lopend, voeg je lijnzaad of chiazaad toe. Je kan het flax egg ook gewoon vervangen door 1 ei.
  • Kneed het flax egg of gewoon ei onder het deeg, samen met de agavesiroop.
  • Voeg als laatste de gedroogde veenbesjes, de walnootstukjes en de chocolate crunch bio toe. Niet langer mengen dan nodig.
  • Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze een beetje plat, maar niet teveel. Deze koekjes worden snel broos als ze gebakken zijn.
  • Plaats de koekjes in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende ongeveer 20 min of tot ze goudbruin zijn want elke oven is anders. Serveer er een lekkere latté bij en je hebt een healty pleasure in plaats van een guilty pleasure!

Heb je vragen bij dit recept? Wij helpen onze Allnuts klanten graag op weg om meer te koken met gezonde noten, zaden en pitten, dus neem contact met ons op via deze link en stel je vraag telefonisch of via mail.