Dressing van zonnebloempitten

Bereiding: 10 minuten  Niveau: Gemakkelijk

Deze heerlijke saladedressing maak je op basis van onze lekkere zonnebloempitten. Zo ontstaat een smeuïg saladesausje zonder ei toe te voegen. Druppel de healthy dressing over kleurrijke salades of meng ze eens onder pasta- of aardappelsalade en serveer bij een zomerse barbecue.

Benodigde keukentools: Mini-blender of foodprocessor, fruitpers, snijplankje

Dit heb je nodig voor een potje lekkere dressing

  • 2 el volle yoghurt of Griekse yoghurt (of plantaardig alternatief)
  • Sap van 1 limoen (ongeveer 0.3 dl)

Bereiding

  • Doe de zonnebloempitten en 1 eetlepel sinaasappelsap in een mini-blender of foodprocessor. Mix tot een dikke pasta.
  • Voeg de overige ingrediënten (dus ook het resterende sinaasappelsap) toe en mix tot een smeuïge dressing. 

Extra tips en tricks

  • Dit potje dressing vol natuurlijke ingrediënten bewaart ongeveer 5 dagen in de koelkast. Wij maken er meestal een dubbele portie van, want deze healthy dressing vervangt probleemloos mayonaise en is bovendien gemaakt zonder suiker of allerhande kunstmatige toevoegingen of bewaarmiddelen. Dit laatste impliceert wel dat je gebruikt wat je nodig hebt en het potje dressing direct daarna terug fris bewaart in de koelkast. 
  • Een ander voordeel van deze zelfgemaakte dressing is dat je precies weet wat je eet!