Luchtige chocomousse
Feestelijk dessert zonder room of ei, snel, super easy, perfect voor mealprepping, voor beginners
Bereidingstijd: 20 minuten Niveau: super gemakkelijk
Wil je snel een luchtige chocomousse zonder room of eieren maken, die altijd lukt ? Dit is jouw recept!
Dit heb je nodig voor 4 ruime porties chocomousse
- 80 g Allnuts Medjoul dadels
- 400 g zijden tofu (= silken tofu)
- 50 g Allnuts cacaopoeder bio
- 30 g ahornsiroop of agavesiroop of kokosbloesemsuiker of gewone suiker
- Vocht van 1/2 bokaal of blik kikkererwten, dit vocht noemt men aqua faba
- 8 Allnuts gevriesdroogde frambozen
Benodigde keukentools: keukenweegschaal, 1 keukenmesje, foodprocessor of mini-blender, 1 mengkom, mixer met kloppers, 1 spatel, 4 schaaltjes
Zo maak je snel luchtige chocomousse zonder ei of room
- Ontpit de dadels en doe ze in de foodprocessor of mini-blender. Hak ze fijn.
- Giet de zijden tofu af en doe samen met 50 g Allnuts biologisch cacaopoeder en de zoetstof naar keuze bij de gemixte dadels in de foodprocessor. Mix tot een samenhangend geheel. Doe in een mengkom.
- Klop het vocht van een halve bokaal kikkererwten op zoals je eiwit stijfklopt, dus met de kloppers van de mixer en lang genoeg kloppen.
- Spatel dit stevig schuim onder de inhoud van de mengkom. Niet ongerust zijn als het mengsel er in het begin niet goed uitziet, het komt goed!
- Nu heb je luchtige chocomousse. Verdeel over 4 kommetjes of glazen.
- Kneus met droge handen de gevriesdroogde frambozen fijn en strooi over de chocomousse.
- Smakelijk!
Tips en weetjes
- Zijden tofu vind je in de koelafdeling van goed gesorteerde supermarkten, de toko of in natuurvoedingswinkels.
- We gebruiken hier het vocht van kikkererwten om een luchtige chocomousse te maken. Dit vocht noemt aqua faba. Het loont zeker de moeite om te proberen, want het resultaat is fantastisch. Als je lang genoeg klopt, heb je een stevig schuim dat een romige structuur geeft aan je gerechten.
- Chocomousse met opgeklopt eiwit zakt snel in, dat heb je niet bij dit recept.
- Proef de chocomousse als die klaar is. Niet luchtig genoeg? Voeg meer opgeklopte aqua faba toe.
- Dit recept lukt bij iedereen! Je hebt er echt geen kookervaring voor nodig! De kikkererwten zelf gebruik je niet in dit recept, maak er een ander super gemakkelijk recept mee, hummus met zadencrackers bijvoorbeeld of onze fudgy brownies zonder boter of bloem.
- Gebruik je liever eiwit dan het vocht van kikkererwten? Geen probleem, dat kan ook! Klop hiervoor 1 eiwit goed stijf met de mixer.