Feestelijke Pralines met dadels en pinda
Bereiding: 30 minuten Vriezer: 30 minuten Kookervaring: geen
Deze feestelijke pralines hebben echt alles om jezelf en je gasten te verwennen. Ze zijn snel klaar, je weet precies wat erin zit en bovendien zijn ze een gezond alternatief voor kant-en-klare snoepjes. Afgewerkt met allerhande noten en specerijen uit de voorraadkast geef je er in een handomdraai een persoonlijke en originele touch aan! Pralines over? Die vries je gewoon in om later opnieuw van te genieten!
Ingrediënten voor 16 stuks
- 8 Allnuts Medjoul dadels
- 8 kl pindapasta (uit een bokaaltje of snel zelfgemaakt van 1 potje Allnuts ambachtelijk geroosterde pinda's)
- 150 g pure chocolade (kan ook met melkchocolade of witte chocolade)
- Toppings: Allnuts geroosterde macadamianoten, Allnuts groene pistaches, Allnuts roze peper, Allnuts grof zeezout
Benodigde keukentools: een schaal of bord, bakpapier, mes, 1 kommetje of kookpot voor het smelten van de chocolade
Bereiding
- Voorbereiding: Bekleed een schaal met bakpapier. Hak de noten en/of specerijen voor de topping grof.
- Snij de dadels open (snij ze niet volledig door) en haal de pit eruit. Vul de dadels met pindapasta en druk de dadels zachtjes dicht. Snij de gevulde dadels middendoor.
- Smelt de chocolade in de microgolfoven op zeer lage temperatuur of smelt de chocolade au bain marie. Dompel een halve dadel in de chocolade, leg op het bakpapier en werk direct af met de gewenste topping. Ga zo verder met de andere dadels.
- Plaats de schaal met dadels minstens 30 minuten in de diepvries. De dadel-pralines zijn klaar!
Tips en tricks voor home made pralines
- Je kan deze pralines gemakkelijk 1 maand in de diepvries bewaren. Leg ze daarom in een diepvriesdoosje.
- Andere lekkere vullingen: cashewpasta uit een bokaaltje of zelfgemaakt van Allnuts cashewnoten, pistachepasta uit een bokaaltje of zelfgemaakt met Allnuts groene pistachenoten.
- Andere lekkere Allnuts toppings: gekonfijte sinaasappel, gevriesdroogde frambozen of gevriesdroogde aardbeien, gekonfijte gemberblokjes, geroosterde pecannoten.
- Wij voegden aan dit recept geen extra suiker toe. De dadels, rijk aan natuurlijke suikers, zorgen voor een zoete smaak. Wil jij meer zoet? Je kan honing aan de pindapasta toevoegen. En je kan ook melkchocolade of witte chocolade nemen in plaats van pure chocolade.