Pindapasta
Bereiding: 5 minuten Nivea: super gemakkelijk
Pindapasta wordt ook wel pindaboter of pindakaas genoemd. Pindapasta smeer je op de boterham, maar je maakt er ook heerlijke pralines, bliss balls, energierepen, koekjes en pindafudge mee.
Ingrediënten voor een potje pindapasta (200 g)
- 1 p. Allnuts ambachtelijk geroosterde pinda's
- 1.5 el arachideolie of andere plantaardige olie met een neutrale smaak
Zo maak je de lekkerste pindapasta
- Doe de pinda's in een hakmolen, mini-blender of mini-foodprocessor. Voeg de olie toe. Mix pulserend (mix, laat los, mix, laat los) tot je een smeuïge pindapasta hebt. Dit duurt in totaal ongeveer 2 minuten.
- Op deze manier kan je ook andere notenpasta's maken. Je kan minder olie nemen of de olie helemaal weglaten en vervangen door plantaardige melk.
Onze recepten met pindapasta
- Heerlijke pindafudge om van te snoepen bij een tasje koffie of thee.
- Energierepen of bliss balls, waar je cashewpasta of pindapasta kan gebruiken.