Kaasplank en peren-hazelnootchutney
Snel, veggie, feestelijk dessert, garnituur, kaas- en tapasplank
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 15 minuten Niveau: heel gemakkelijk
Dit hebben we nodig voor de kaasplank met kruidige perenchutney
- 75 ml ciderazijn of witte wijnazijn
- 50 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 el rozijnen gemengd
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1/2 kg peren, in kleine blokjes gesneden
- 1 + 2 el witte hazelnoten
- Kaas en brood naar keuze
- Schil van een bio sinaasappel of 2 el sinaasappelsap (vers of uit brik)
- 1 Allnuts steranijs
Benodigd keukengerei: 1 steelpannetje of kookpot, 1 menglepel, 1 snijplank, 1 keukenmesje
Zo maak je peren-hazelnootchutney bij een kaas- of tapasplank
- Doe 75 ml ciderazijn en 50 g suiker in een steelpannetje of kookpot en zet op een zacht vuur. Roer regelmatig tot de suiker gesmolten is.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat op een zacht vuur 5 min pruttelen.
- Voeg de stukjes peer toe, samen met de sinaasschil, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 2 el rozijnen en 1 el witte hazelnoten. Kruid met peper en zout. Laat gedurende ongeveer 15 min rustig sudderen.
- Voeg nu de resterende 2 el witte hazelnoten toe en meng.
- Bewaar de chutney in de koelkast.
- Voor het serveren: Haal de kaas tijdig uit de koelkast! Warm het brood even op. De chutney is lekker op kamertemperatuur of lauw of warm. Leg de kazen op een mooie plank. Garneer met de Allnuts noten en vruchtenmix of met extra noten van de notenmix. Doe de chutney in mooie schaaltjes. Je kan nog wat friszure berberisbessen over de chutney strooien voor een kleurrijke en smaakvolle Ottolenghi twist. Serveer met het warme brood.
Praktische kooktips
- De peer kan je vervangen door appel.
- De hazelnoten kan je vervangen door andere noten, zoals onze walnoten, amandelen wit of pecannoten.
- Kook je graag met biologische ingrediënten? Ontdek dan snel ons gecertificeerd bio gamma
Heb je nog vragen bij onze producten of gerechten? Aarzel niet om ons te contacteren via deze link.