Gegrilde pompoen met burrata en sweet spiced nuts
Feestelijk voorgerecht of sharing dish, najaar, vegetarisch, take it easy, geen kookervaring vereist, kostprijs gemiddeld
Voorbereidingstijd: 20 minuten Baktijd: 30 min. Niveau: Super gemakkelijk
Benodigde keukentools: mengkom, bakplaat en bakpapier
Take it easy dit najaar en verras je gasten in een mum van tijd met dit feestelijk voorgerecht full of flavour van zachtgeroosterde pompoen, romige burrata en geurige, knapperige noten van Allnuts.
Dit heb je nodig voor een ruime portie Sweet spiced nuts
- 50 g Allnuts pecannoten
- 50 g Allnuts macadamianoten
- 2 kl Allnuts venkelzaadjes of 2 kl Allnuts tijm gedroogd
- 2 kl Allnuts rozemarijn gedroogd
- 50 g Allnuts cashewnoten
- 50 g Allnuts bruine amandel
- Een klein snuifje cayennepeper of pittig paprikapoeder
- 3 el olijfolie of andere plantaardige olie naar keuze
- 2 kl vloeibare honing of agavesiroop of ahornsiroop
- 1 afgestreken koffielepel Allnuts notenzout of fijn zeezout
Deze hoeveelheden pompoen, burrata en garnituur heb je nodig voor 4 pers.
- 1/2 butternut pompoen, pitjes en draden verwijderd
- Peper en zout
- Een handvol granaatappelpitjes
- 1/2 el Allnuts roze peperbolletjes
- Olijfolie
- 2 stuks burrata of truffelburrata of mozzarella
- 1/2 doosje Allnuts Black pepper crackers of taralli koekjes
Zo maak je snel dit feestelijk voorgerecht
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Maak de sweet spiced nuts. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime mengkom. Hussel goed door elkaar en doe het geheel in een kleefvrije ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven van 160°C gedurende ongeveer 30 minuten of tot de noten lichtbruin zijn. Laat afkoelen en zet opzij.
- Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Snij de pompoen in halve maantjes. Je mag de pompoen schillen, maar het moet niet. Leg de stukken pompoen in een ovenschaal. Verdeel er flink wat olie over en kruid met peper en zout. Plaats gedurende ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.
- Extra tip: in de zomer kan je de pompoen vervangen door perziken, meloen of nectarines.
Zo serveer je dit feestelijk voorgerecht
- Neem een mooie schaal of een extra groot bord. Leg de geroosterde pompoen lauw of warm op de schotel.
- Leg de bollen burrata bij de pompoen. Wees voorzichtig dat de room niet uit de burrata loopt. Druppel extra olijfolie over de burrata. Kruid met flink wat peper en zout.
- Strooi wat granaatappelpitjes over het geheel.
- Neem wat roze peperbolletjes in de hand en crush ze grof. Strooi ze over het gerecht.
- Leg wat taralli koekjes of Allnuts Black pepper crackers bij het gerecht en serveer er nog extra in een schaaltje.
- Strooi tenslotte een rijkelijke hoeveelheid Sweet spiced nuts over het geheel voor een kruidige en krokante toets.
- Een delicious feest gewenst!
Wat is...
- Burrata is Italiaanse mozzarella gevuld met room. Burrata is te koop in de supermarkt. Je kan burrata vervangen door mozzarella, liefst van smaakvolle buffelmelk. Wil je een vegan alternatief voor burrata? Het aanbod in de (bio)supermarkten neemt constant toe, dus je vindt zeker een lekkere vervanger!
- Taralli zijn de ronde koekjes uit Puglia, die je op onze foto ziet. Deze zijn te koop in de supermarkt of Italiaanse delicatessenzaak. Maar onze Black pepper crackers zijn er ook héérlijk bij !
- Kidsproof : Je maakt dit gerecht kidsproof door de de cayennepeper achterwege te laten bij de sweet spiced nuts.
Heb je nog vragen bij onze producten of gerechten? Aarzel niet om ons te contacteren via deze link.