Guilt-free Frisco's
Bereiding: 30 minuten Vriezer: 30 minuten Kookervaring: geen
Snel en gemakkelijk
Gezondere ijsjes? Ja hoor, je maakt ze gemakkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten! Neem onze superzachte Medjouldadels, vul ze met cashewpasta, dompel in pure chocolade van meer dan 70% cacao en werk af met krokante noten of kokosschilfers. Of bestrooi de home made frisco's met specerijen zoals roze peper of chili vlokken, spicy en fris tegelijk! Laat je creativiteit de vrije loop en cool down!
Ingrediënten voor 8 stuks (2 stuks per persoon)
- 8 Allnuts Medjoul dadels
- 8 kl cashewpasta (uit een bokaaltje of zelfgemaakt van 1 potje Allnuts cashews natuur, Allnuts cashew bio of Allnuts cashewstukjes)
- 150 g pure chocolade (kan ook met melkchocolade of witte chocolade)
- Toppings: Allnuts geroosterde macadamianoten, Allnuts groene pistaches, Allnuts roze peper, Allnuts grof zeezout, Allnuts kokosvlokken
Benodigde keukentools: een schaal, bakpapier, 8 prikkers, kommetje of kookpot voor het smelten van chocolade
Bereiding
- Voorbereiding: Bekleed een schaal met bakpapier. Hak de noten en/of specerijen grof.
- Snij de dadels open (snij ze niet volledig door) en haal de pit eruit. Vul de dadels met cashewpasta. Steek de gevulde dadels op een prikker.
- Smelt de chocolade in de microgolfoven op zeer lage temperatuur of smelt de chocolade au bain marie. Dompel een dadel in de chocolade, leg op het bakpapier en werk direct af met de gewenste topping. Ga zo verder met de andere dadels.
- Plaats de schaal met dadels minstens 30 minuten in de diepvries. Klaar!
Tips en tricks voor home made frisco's
- Je kan deze frisco's zeker 2 weken in de diepvries bewaren. Handig en lekker voor de ganse familie, maar ook voor onverwacht bezoek!
- Andere lekkere vulling: pindapasta, uit een bokaaltje of gemaakt van onze ambachtelijk geroosterde pindanoten, in plaats van cashewpasta
- Andere lekkere toppings: gevriesdroogde frambozen of gevriesdroogde aardbeien, gekonfijte gemberblokjes, geroosterde pecannoten
- Wij voegden aan dit recept geen extra suiker toe. De dadels, rijk aan natuurlijke suikers, zorgen voor een zoete smaak. Wil jij meer zoet? Je kan honing aan de cashewpasta toevoegen. En je kan ook melkchocolade of witte chocolade nemen in plaats van pure chocolade.
- Heb je nog een restje chocolade over? En misschien staan er nog wat noten in de voorraadkast? Dompel hazelnoten, pecannoten of andere noten in de chocolade en je hebt in geen tijd een zelfgemaakte verwennerij!