Biologisch wit chiazaad 213 img

Chiazaad wit biologisch

AANT. VOORRAAD PRIJS

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Chiazaad wit biologisch

Product beschrijving

Chiazaad wit biologisch

100% biologisch gecertificeerd

Rijk aan calcium, magnesium, fosfor

Plantaardige eiwitbron (20 g/100 g)

Voor super easy chia jam 

Bio wit chiazaad, pure voeding als onderdeel van je weekmenu 

Natuurlijke witte chiazaadjes bio hebben een neutrale smaak en je kan ze daardoor, net als zwarte chiazaadjes, met zowat alles combineren. 
Bovendien is dit wit chiazaad biologisch gecertificeerd en dus geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen en chemische pesticiden.
Je mengt witte chiazaden als vezelrijke toevoeging onder yoghurt, granola of andere ontbijtjes. Of je gebruikt het witte chiazaad als plantaardig bindmiddel en maakt er chiapudding, chiaconfituur of vegetarische burgers mee. Je kan chiazaad ook als eivervanger gebruiken in gebak

Wat is het verschil tussen zwart chiazaad en wit chiazaad?

Er is weinig verschil in smaak en voedingswaarde tussen wit en zwart chiazaad. Zowel witte als zwarte chiazaden hebben een neutrale smaak en zijn rijk aan voedingsvezels (34 g/100 g), thiamine (vitamine B1 - 0.9 mg/100 g) en riboflavine (vitamine B2 - 0.6 mg/100 g) , ijzer (9 mg/100 g), calcium (700 mg/100 g) en magnesium (400 mg/100 g). Bovendien zijn chiazaden een bron van plantaardige eiwitten (20 g/100 g of 18% van de totale calorische waarde).

Zwarte en witte chiazaden zijn de zaden van de chiaplant (Salvia hispanica), afhankelijk van de variant en de ondergrond geeft de plant witte of zwarte zaden.

We noemen het dan wel wit of zwart chiazaad, maar de plant geeft altijd een mix aan kleuren. Als je een doosje zwart chiazaad wat nader bekijkt, zie je, naast de hoofdzakelijk zwarte kleur, ook tinten van grijs-zwart-bruin tot zelfs een beetje wit. In een doosje wit chiazaad is de hoofdkleur wit, maar vind je dezelfde andere tinten terug.

Het esthetische uitzicht, die de kleur van een bereiding met chiazaad bepalen, is het enige, grote verschil tussen wit en zwart chiazaad. Wil je chiapudding maken op basis van kokosmelk bijvoorbeeld en hou je van die zwarte spikkeltjes in dit voedzame ontbijtgerecht? Dan kan je zwart chiazaad of zwart chiazaad bio gebruiken. Wil je de vezelrijke chiapudding pimpen met wat verse fruitsalade on top? Dan kan het mooi zijn om wit chiazaad bio te gebruiken. Maar je kan zwart en wit chiazaad gewoon perfect door elkaar gebruiken. Alle recepten die je vindt met zwarte chiazaden kan je maken met witte chiazaden en omgekeerd.

Recept suikerarme chia jam met rode vruchten

Zelf confituur maken is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij noemden onszelf eerlijkheidshalve dummies als het op gelei-achtige toestanden aankomt. Tot we het recept van suikerarme confituur op basis van chiazaden ontdekten, nu waren we gered!  Vanaf dat moment maken wij instant confituur met seizoensfruit of diepvriesfruit en we willen nooit nog terug. Wij maken deze natuurlijke chia jam graag met wit chiazaad omwille van het uitzicht, maar het kan evengoed met zwart chiazaad.

Je gaat als volgt tewerk: 

Doe 250 g vers rood fruit en 2,5 eetlepels water in een maatbeker en mix fijn of middelfijn. Als het fruit goed rijp is, zal je geen suiker moeten toevoegen, maar proef zelf even. Desnoods voeg je een kleine hoeveelheid kokosbloesemsuiker, honing of dadelsiroop toe. Doe dit vloeibare mengsel in een ruime glazen bokaal en voeg 5 eetlepels chiazaad toe, meng met een soeplepel goed onder elkaar. Na een uurtje is de heerlijke natuurlijke confituur of jam met rode vruchten klaar! Serveer met pannenkoekjes op basis van bio havermout of met voedzaam brood op basis van onze biologische bakbenodigdheden. Bewaar de chiaconfituur zeker in de koelkast en eet binnen 3 dagen op. 

Maak een selectie uit ons breed gamma biologische notenbio zaden en pitten of probeer eens zongedroogd fruit van de beste kwaliteit of gevriesdroogd fruit als topping over dessertjes! Proef meteen hoe lekker de Allnuts producten zijn!

 Je kan ons wit bio chiazaad verkrijgen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Naast wit chiazaad hebben wij ook zwart chiazaad.
Denk er steeds aan om je aan te melden en deel te nemen aan ons Loyalty programma.

Nog vragen bij onze producten? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!