
Geroosterde pompoen met truffelburrata en sweet spiced nuts
Feestelijk voorgerecht, herfst en winter, take it easy, sharing dish, vegetarisch, snel en gemakkelijk, geen kookervaring vereist, kostprijs gemiddeld
Voorbereidingstijd: 20 minuten Baktijd: 30 min. Niveau: Super gemakkelijk
Take it easy dit eindejaar en verras je gasten in een mum van tijd met dit feestelijk voorgerecht van zachtgeroosterde pompoen, romige burrata en geurige, knapperige noten van Allnuts.
Dit heb je nodig voor een ruime portie Sweet spiced nuts
- 50 g Allnuts pecannoten
- 50 g Allnuts macadamianoten
- 2 kl Allnuts venkelzaadjes of 2 kl Allnuts tijm gedroogd
- 2 kl Allnuts rozemarijn gedroogd
- 50 g Allnuts cashewnoten
- 50 g Allnuts bruine amandel
- Een klein snuifje cayennepeper of pittig paprikapoeder
- 3 el olijfolie of andere plantaardige olie naar keuze
- 2 kl vloeibare honing of agavesiroop of ahornsiroop
- 1 afgestreken koffielepel Allnuts notenzout of fijn zeezout
Deze hoeveelheden butternut, burrata en garnituur heb je nodig voor 4 pers.
- 1/2 butternut pompoen, pitjes en draden verwijderd
- Peper en zout
- Een handvol granaatappelpitjes
- 1/2 el Allnuts roze peperbolletjes
- Olijfolie of andere plantaardige olie om te bakken
- 2 stuks truffelburrata of burrata natuur of mozzarella
- 1/2 doosje Allnuts Black pepper crackers of taralli koekjes
Zo maak je snel dit feestelijk voorgerecht
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Maak de sweet spiced nuts. Doe hiervoor alle ingrediënten in een ruime mengkom. Hussel goed door elkaar en doe het geheel in een kleefvrije ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven van 160°C gedurende ongeveer 30 minuten of tot de noten lichtbruin zijn. Laat afkoelen en zet opzij.
- Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
- Snij de pompoen in halve maantjes. Je mag de pompoen schillen, maar het moet niet. Leg de stukken pompoen in een ovenschaal. Verdeel er flink wat olie over en kruid met peper en zout. Plaats gedurende ongeveer 20 à 25 minuten in de oven van 180°C.
Zo serveer je dit makkelijk voorgerecht mooi en feestelijk
- Neem een mooie schaal of een extra groot bord. Leg de pompoenstukken lauw of warm op de schotel.
- Leg de bollen burrata bij de pompoen. Wees voorzichtig dat de room niet uit de burrata loopt.
- Strooi wat granaatappelpitjes over het geheel.
- Neem wat roze peperbolletjes in de hand en crush ze grof. Strooi ze over het gerecht. Maal wat gewone peper over het gerecht.
- Leg wat taralli koekjes of Allnuts Black pepper crackers bij het gerecht en serveer er nog extra in een schaaltje.
- Strooi tenslotte een rijkelijke hoeveelheid Sweet spiced nuts over het geheel voor een kruidige en krokante toets.
- Een gezellig en smakelijk feest gewenst!
Handige tips
- Burrata is Italiaanse mozzarella gevuld met room. Burrata is te koop in de supermarkt. Je kan burrata vervangen door mozzarella, liefst van smaakvolle buffelmelk.
- Je maakt dit gerecht kidsproof door de truffelburrata te vervangen door burrata natuur of mozzarella. Je laat de cayennepeper ook best achterwege bij de sweet spiced nuts.
- Wil je een plantaardig alternatief voor burrata? Het aanbod in de (bio)supermarkten neemt constant toe, zeker met de feestdagen in aantocht!
- Taralli zijn de ronde koekjes uit Puglia, die je op onze foto ziet. Deze zijn te koop in de supermarkt of Italiaanse delicatessenzaak.
Wij maakten dit voorgerecht met truffelburrata. De black pepper crackers zouden hier te dominant geweest zijn. Neem je echter burrata natuur, dan zijn onze Black pepper crackers zeker aan te raden als verrijking van het gerecht.
Heb je nog vragen bij onze producten of gerechten? Aarzel niet om ons te contacteren via deze link.